Bertie Bosker
Mijn naam is Bertie Bosker, 55 jaar.  Geboren en  getogen op het platteland,  aan de Oostermeenweg te Lievelde, gem. Lichtenvoorde. Door de gemeentelijke herindeling nu woonachtig in Zwolle bij Grolle. Met recht een echte Oost Gelrenaar pur sang.

Na mijn studie ben ik thuis op de boerderij bij mijn ouders in maatschap gegaan. Vanaf dat moment Boer Bertie Bosker. 35 Jaar lang heb ik met veel toewijding en zorg een hele koppel melkkoeien en jongvee mogen hoeden.  Inmiddels het landbouwbedrijf omgezet in akkerbouw. En sedert de herfst werkzaam als fietsende postbode in keistad Lichtenvoorde. Naast het werk op de boerderij ben ik van jongs af aan altijd maatschappelijk betrokken geweest middels bestuursfuncties. Eerst bij KPJ/AJK(Katholieke Plattelands Jongeren en Agrarisch Jongeren Kontakt. Later bij LTO afd. Lichtenvoorde en de dorpsraad Contactgroep Zwolle. In 2007 was ik heerser van Zwolle als Prins Bertie de 1ste. In 2017 heb ik mij aangesloten bij de Nieuwe Liberalen OG. Vanaf 2018 ben ik raadscommissielid.
 
De interesse voor politiek werd thuis al vroeg gewekt. Mijn vader volgde de landelijke politiek op de voet. Als landbouwer was je vroeger ook al financieel erg afhankelijk van de overheid.  Met het volgen van de wekelijkse radiotoespraak op zondag om 13.00u van Mr. G.B.J. Hiltermann, wist mijn vader wat er speelde in de wereld.  Zo kreeg ik al vroeg mee wat er  op dit vlak gaande is.

Aangezien ik het belangrijk vind dat er ook ondernemers uit het bedrijfsleven mee denken en praten in de plaatselijke politiek, ben ik actief geworden in de gemeente politiek.  Tevens vind ik het omzien na elkaar even zo belangrijk. Er zijn, midden in de samenleving staan en de mens daarbij centraal stellen. Back to basic, ofwel terug naar de kern van democratie. Het volk regeert. Daar wil ik mij voor inzetten.

Het klinkt  misschien als cliché, maar het is toch zo; Gemeente Oost Gelre heeft ook een portie gezond boerenverstand nodig in de raad. Als ondernemer sta ik voor een effectieve en betrouwbare overheid. Belastinggeld moet correct worden besteed. Met mijn kennis van het platteland, het bedrijfsleven en mijn bestuurservaring maken me bij uitstek geschikt als volksvertegenwoordiger. Hierbij wil ik de schakel zijn tussen gemeentebestuur en de boeren, burgers en bedrijven. Het liefst met korte lijnen. Overleg aan de keukentafel is voor mij de basis van beleid.
Graag sta ik voor u paraat in de gemeenteraad.Jarno Hilge

 


Ik ben Jarno Hilge, geboren in Warnsveld, maar sinds geruime tijd woon ik in Zwolle bi’j Grolle. Ik ben met 28 jaar de jongste binnen het Nieuwe Liberalen team. Ik ben al vele jaren politiek actief. Eerst in de gemeente Zutphen en sinds de laatste gemeenteraadsverkiezingen in Oost Gelre.
 
Momenteel ben ik werkzaam als docent juridisch en loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) aan Aventus in Deventer. Ik geef iedere dag met plezier les aan de studenten over verschillende vakken binnen het recht. Mijn eigen specialisme ligt vooral in het Bestuursrecht, Omgevingsrecht en Vermogensrecht.  Als LOB-docent ben ik vooral met de student opzoek naar wat zij willen en hoe zij hun toekomst voor zich zien.
 
In de politiek ben ik ook altijd opzoek naar de verbinding met andere partijen. Hoe kunnen wij samen de gemeente nog mooier maken dan zij al is. Ik sta voor een open en transparante gemeente die vooral zijn burgers niet uit het oog moet verliezen.
 
Met mijn 28 jaar ben ik één van de weinige jongeren binnen de politiek en dat is zonde. Hoe mooi is het niet om aan je eigen gemeente een eigen toekomst te kunnen geven. Laat je niet uit het veld slaan en bouw aan een mooiere toekomst.
 
Ik ga graag met u in gesprek!
 

 3. Alfred Wopereis
4. Mariska Tuinte
5. Barend Vos